Sunset

Sunset
Johannesburg

vrijdag 13 juni 2014

Waar het allemaal begon...

Waar het allemaal begon...

Ongeveer tien jaar geleden:

Anke en Maarten, vrienden van onze ouders vertrekken naar Afrika. Zuid-Afrika om precies te zijn. 
Wij vonden dit helemaal te gek, we lazen hun webblogs, zagen gave foto's en hoorden heel wat verhalen. En nu, tien jaar later, staat het zelfde avontuur voor ons te wachten. Over een dikke twee weken zitten wij in het vliegtuig, op weg naar het avontuur.

We gaan vier weken als vrijwilliger werken in het Sithand'Izingane Care Project. Het werk wat we er uit gaan voeren verschilt van dag tot dag. Hieronder staat het project kort uitgelegd

We hebben er erg veel zin in en we gaan proberen deze blog dagelijks aan te vullen met onze ervaringen en bijpassende foto's.

Het project:


Het Sithand'Izingane Care Project (we love the children) is een HIV/AIDS project in Tsakane (50km van Johannesburg). Een organisatie die zonder winstoogmerk 750 kinderen directe hulp verlenen.

Het project is ontstaan in 1998 nadat verschillende moeders gestart waren met het uitdelen van voedselpakketten in de township voor de armste gezinnen. Het project is daarna overgenomen door de Dominican Sisters. In 2000 kende het project dan officieel zijn start en is inmiddels een professioneel geleid project geworden.

Website: www.sithandizingane.co.za/?page_id=7




Geen opmerkingen:

Een reactie posten